تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1391برچسب:, | 12:42 | نویسنده :



تاريخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:, | 12:49 | نویسنده :

دانشمندان توانسته اند برای اولین بار و با جزئیاتی منحصر به فرد، نقشه ای دقیق را از گودال ماریانا، عمیقترین بخش شناخته شده در جهان ترسیم کنند.

دراز گودال ماریانا در غرب اقیانوس آرام، درازایی برابر دو هزار و 500 کیلومتر دارد و عمق آن از سطح دریا 10 هزار و 994 متر است.

این مطالعه جدید که توسط مرکز نقشه برداری اقیانوسی و ساحلی یا CCOM انجام گرفته، با هدف تعیین وسعت قلمرو آمریکا در منطقه تکمیل شده است. عمیقترین نقطه در این گودال که با نام "ژرفای چلنجر" شناخته می شود، با طولی بلندتر از اورست به درون پوسته زمین نفوذ کرده است.

دانشمندان این درازگودال را از شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین نقطه مورد بررسی قرار داده و نقشه آن را ترسیم کرده اند. برای انجام این کار از دستگاه "چندپرتوی اکوساندر" که بر روی یک کشتی نقشه برداری آمریکا نصب شده بود، استفاده شده است. این ابزار به محققان امکان می دهد ردپای امواج صوتی عمود بر مسیر مستقیم حرکت کشتی را نقشه برداری کنند، به این شکل نقشه این دراز گودال با دقت و وضوحی برابر 100 متر به دست آمد.

اطلاعات به دست آمده از این تحقیق می تواند علاوه بر تعیین محدوده مرزی آمریکا، فواید علمی فراوانی داشته باشد. زمین شناسان می توانند با کمک این نقشه درک بهتری از یکی از شگفت انگیزترین نقاط فرورانشی زمین به دست آورند. درازگودال ماریانا در اثر فرورانده شدن بخشی از پوسته اقیانوسی آرام به زیر صفحه تکتونیکی فیلیپین به وجود آمده است.

این نقشه همچنین برای تیمهایی که قرار است برای کشف اعماق این گودال به درون آن سفر کنند می تواند ارزشمند باشد. تا کنون تنها دو انسان در سال 1960 توانسته اند به ژرفای چلنجر سفر کنند.



تاريخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:, | 12:44 | نویسنده :
کوه‌های یخ هیمالیا بزرگتر می‌شوند
تحقیقات جدید نشان می دهد که کوه‌های یخ در هیمالیا نه تنها درحال آب شدن نیستند بلکه بزرگتر و ضخیم تر شده اند.پیش از این دانشمندان اعلام کرده بودند که کوه های یخ و یخ دریایی اطراف کوهستان هیمالیا با سرعت بی سابقه ای درحال آب شدن هستند، اما اطلاعات جدید نشان می‌دهد که این پدیده به سمت دیگری متمایل شده و در برخی از مناطق کوهستانی هیمالیا کوه های یخ نه تنها درحال آب شدند نیستند بلکه ضخیم تر شده اند.رشته کوه قراقروم حتی از نظر اندازه نیز بزرگتر شده است.
   این تحقیق در شماره آوریل 2012 مجله نیچر ژئوساینس منتشر شده است.جولی پاردل از دانشگاه فرانسوی CNRSاظهار داشت: درحالی که تنها برخی از کوه های یخ هیمالیا درحال آب شدن هستند، کوه های یخ این منطقه آب نمی شوند.براساس گزارش کریسشین ساینس مونیتور، رشته کوه قراقروم در مرز چین، هند و پاکستان گسترده شده است و دربرگیرنده دومین قله بلند جهان است و بالاترین میزان تراکم قله ها را دارد. نیمی از حجم کوه های یخ هیمالیا در این رشته کوه قرار دارد.محققان با استفاده از تصاویر ماهواره های اندازه یخها را در یک چهارم از کل این رشته کوه ( بیش از 5 هزار کیلومتر مربع) اندازه گیری کردند.
   این تصاویر در سالهای 1999 و 2008 گرفته شده و دانشمندان از دو الگوی رایانه ای برای تبدیل این تصاویر، نشان دادن ارتفاع کوه های یخ و تخمین اندازه یخها استفاده کردند.آنها به این نتیجه رسیدند که این کوه های یخ ثابت باقی مانده و در برخی موارد ضخیم تر شده اند اما محققان هشدار دادند که این نتایج به این معنا نیست که گرمایش زمین و آب شدن یخها در هیچ کجای زمین رخ نمی دهد.محققان این تحقیق تأکید کردند: ما نمی خواهیم که این تحقیق هشدارهای گرمایش زمین را زیر سوال ببرد.

********************************************************************

 



تاريخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:, | 12:28 | نویسنده :

سلام بچه ها این لینک ها را میذارم اگه مایل بودید کتابهای زمین شناسی را راحت دانلود کنید به ادامه مطلب مراجعه کنید.....



ادامه مطلب
  • بیماری ایدز
  • گلریزون